top of page
Header tekeningen.JPG

De juiste voorbeeldfoto

Een mooie en duidelijke foto van je huisdier hebben is niet altijd even makkelijk. Met een knappe, maar niet fotogenieke kat weet ik er alles van. Toch is zo’n foto wel belangrijk voor mij om jouw dier straks recht aan te doen. Is jouw dier normaal altijd vrolijk en energiek, maar stuur je een foto van je dier waar hij een beetje chagrijnig kijkt, dan zal straks de tekening niet passen bij het karakter van jouw dier.

Het allerbeste is een foto gemaakt door een professionele fotograaf. Deze hebben een zeer hoge resolutie, zijn scherp en hebben goed licht. Hierbij is het heel(!) belangrijk om toestemming te vragen aan de fotograaf of ik de foto mag tekenen.

Een voorbeeld van zo’n foto. De kleuren zijn duidelijk, de foto is haarscherp en de ogen staan er goed op. De achtergrond kan weggelaten of vervangen worden.

dog-1098749_1920.jpg

Bron: Pixabay

Foto’s met een smartphone kunnen ook goed werken, zolang de foto bij daglicht (of goed licht) is gemaakt.

Twee voorbeelden van goede foto’s (met mijn kat als model).
Hier zijn de kleuren correct, de ogen zichtbaar en de foto is gemaakt met daglicht.
Dat beide foto’s een rommelige achtergrond hebben, maakt voor de tekening niet uit. Omdat de kat op de eerste foto een rare houding heeft, heb ik voor de tekening een uitsnede gemaakt tot aan haar borst.

Lucky-2020.jpeg
IMG_4007.JPG

Hieronder twee voorbeelden van slechte foto’s.
De kleuren zijn niet kloppend, de foto is van slechte kwaliteit en van ver weg gemaakt. Daarnaast zijn de ogen niet scherp. Op de tweede foto kijkt de kat ook boos. De eerste foto heeft wel de juiste houding en blik.

IMG_3853.jpeg
Bestand_000.jpeg

Twijfel je over een foto? Stuur me een berichtje en dan kijken we er samen even naar.

bottom of page