top of page
blog.jpg

Blogs

Hoe zet je je tekening mooi op de foto?

Je hebt je tekening klaar en het is tijd om hem met de wereld te delen. Maar een mooie foto maken van je tekening kan nog een uitdaging zijn. In deze blog geef ik een paar tips hoe je de foto van je tekening net iets extra’s kan geven.


Waarmee fotograferen?

Zelf maak ik mijn foto’s met mijn Olympus systeemcamera, maar daarvoor met mijn iPhone 8. Het voordeel van mijn systeemcamera is dat ik in RAW kan fotograferen en in Lightroom makkelijker de kleuren weer zo kan aanpassen dat ze kloppen met de werkelijkheid.


Gebruik achtergrondborden voor flat lay fotografie

Je zal je tekening voornamelijk van bovenaf fotograferen. Als ondergrond kan je dan je tafel of vloer gebruiken of een mooi (schapenvacht)kleedje. Maar je kan ook een achtergrondbord of gekleurd karton gebruiken. Hierdoor kan je afwisselen in de achtergrond als je er meerdere hebt of juist één herkenbare stijl creëren door altijd hetzelfde bord te gebruiken. Zelf heb ik twee achtergrondborden, eentje met marmerlook en eentje met grijze structuur. Deze heb ik via Bol.com gekocht. Daarnaast heb ik nog gekleurd papier op A3 formaat.Maak gebruik van lijstjes en props Om je foto iets extra’s te geven, kan je de tekening ook inlijsten. Zet er dan een plantje of vaasje naast om de foto minder kaal te maken. Bij de tekening van de koolmees heb ik ook mijn achtergrondborden gebruikt om de illusie van een tafel en muur te creëren. Het nadeel van een lijstje is dat het glas reflecteert. Tip: Maak een losse foto van je tekening en Photoshop deze in het lijstje. Zo heb je geen last van de reflectie. Geen zin om elke keer weer een nieuwe foto te moeten maken? Je kan ook een paar set-ups vooraf fotograferen en op een later moment je tekening erin Photoshoppen.Gebruik je materiaal

Je kan ook het materiaal dat je gebruikt hebt als prop gebruiken om naast je tekening te gebruiken. Denk aan potjes PanPastel of de potloden. Leg bijvoorbeeld de potloden in een rondje om je tekening heen.Hopelijk heb je nu wat nieuwe ideeën hoe je jouw tekening mooi op de foto kan zetten!

留言


foto-Selina-drawing.jpg

Tekenen is mijn passie. In de jaren dat ik teken ben ik tegen meerdere dingen aangelopen en had ik allerlei vragen. Daarom deel ik nu graag mijn kennis met jou, om jou verder te helpen.

bottom of page