top of page
blog.jpg

Blogs

Kattenoog tekenen met pastelpotloden

Kattenogen zijn prachtig en in alle kleuren. Groen, blauw, geel. Vaak met hele felle kleuren. Die mooie ogen maken een leuk onderwerp om te tekenen. Zo kun je ook nog eens ingaan op de details, want normaal heb je maar een paar cm de ruimte om het oog te tekenen als je een portret tekent. In mijn realtime video neem ik je mee in het tekenproces. Download de voorbeeldfoto en teken mee.

kattenoog-met-pastel

In onderstaande video van ruim 2 uur kun je meekijken met het tekenproces. Tijdens de video wordt uitgelegd wat ik doe en welke kleuren ik gebruik. Als iets te snel gaat, kun je gewoon pauzeren. (En als iets te lang duurt kun je doorspoelen.) Wat heb je nodig? - Pastelmat. De kleur maakt niet uit, zelf gebruik ik de kleur Mais. Het formaat is 15x15cm - Schilderstape om je tekening vast te plakken - Pastelpotloden. Ik gebruik Faber Castell, Stabilo CarbOthello, Caran D'Ache, Koh I Noor en Derwent. Eigenlijk alles dus, maar één merk is ook prima. - Een wit krijtje, bijvoorbeeld van Van Gogh

- Kneedgum om de vlekken mee weg te halen - Pergamijn papier voor onder je hand zodat je niet gaat vlekken Referentiefoto Sla onderstaande afbeelding op of download hier de .PDF De afbeelding heeft al het juiste formaat.


Zit je klaar? Succes en vergeet niet het resultaat te delen via #selinartdrawalongYorumlar


foto-Selina-drawing.jpg

Tekenen is mijn passie. In de jaren dat ik teken ben ik tegen meerdere dingen aangelopen en had ik allerlei vragen. Daarom deel ik nu graag mijn kennis met jou, om jou verder te helpen.

bottom of page