top of page
blog.jpg

Blogs

Teken mee - Rode panda met pastelpotloden

Rode panda's zijn natuurlijk dieren die er super schattig uitzien. Hierdoor ook super leuk om te tekenen. Wil jij nou ook een rode panda tekenen? In vier video's van in totaal 4,5 uur neem ik je mee in mijn tekenproces en kun jij tegelijkertijd meedoen. Ik vertel je welke kleuren je nodig hebt en hoe de lagen opgebouwd worden.Wat heb je nodig? - Pastelmat. Ik gebruik de kleur lichtgroen en mijn blad is 24x16 cm met 1 cm aan alle kanten vrij waar ik de tape op plak.

- PanPastel en sponsjes voor de achtergrond. Kan ook met pastelkrijt.

- Schilderstape voor het vastplakken van je tekening

- Pastelpotloden. Ik gebruik Faber Castell, Stabilo CarbOthello, Caran D'Ache en Derwent. Eigenlijk alles dus.

- Een wit krijtje, bijvoorbeeld van Van Gogh.

- Pergamijn papier voor onder je hand zodat je niet gaat vlekken.


Referentiefoto

De voorbeeldfoto heb ik gedownload van Pixabay. De foto kan je downloaden via deze link.

Hoe zet je de lijnen op je papier? Het handigste is om doordrukpapier te gebruiken, bijv. het carbonpapier van Kangaro. Print het voorbeeld uit, leg carbonpapier tussen je Pastelmat en voorbeeld en kleur met een grafietpotlood over de lijnen op je voorbeeldfoto. Nu heb je witte lijnen op je Pastelmat staan.


Dan is het nu tijd om te beginnen. Van het proces zijn in totaal 4 video's in realtime. Zo kun je met mij mee tekenen. De video's hebben geen audio, wel tekstblokken waarin ik uitleg wat ik doe en welke kleur ik gebruik. Heb je niet diezelfde kleur? Zoek dan een soortgelijke kleur. Ik ben benieuwd naar jouw resultaat straks! Vergeet hem niet te delen op social media met #selinartdrawalong.


Video 1: Achtergrond en ogenVideo 2: Het voorhoofd en de orenVideo 3: Wangen en de neusVideo 4: Gezicht en afronden


Comments


foto-Selina-drawing.jpg

Tekenen is mijn passie. In de jaren dat ik teken ben ik tegen meerdere dingen aangelopen en had ik allerlei vragen. Daarom deel ik nu graag mijn kennis met jou, om jou verder te helpen.

bottom of page